Monday, February 18, 2008

Undi PKR
PARLIMEN P-18 KULIM BANDAR BARU


Assalammu’alaikum,Sahabat serta rakan taulan sekelian,

Pertama saya memanjat rasa syukur kehadrat ALLAH atas kurniaNya saya diberikan sahabat serta rakan taulan seperti saudara/saudari yang sudi membantu dalam satu projek kami untuk mendapatkan kerusi Parlimen P-18 Kulim Bandar Baharu. Projek yang saya codename sebagai OTAK= Ops Tawan Kulim Bandar Baharu.

Pada asalnya saya patut bertanding di Parlimen Pandan, Selangor, yang mana saya telah pun membuat groundwork sejak tahun 2006 lagi dengan pelbagai program dan aktiviti. Namun musibah telah menimpa calun yang dititip untuk bertanding di Kulim iaitu Sahibus Samahah Dato' Sheikh Azmi Sheikh Ahmad (bekas Ketua Hakim Mahkamah Syariah Pulau Pinang) apabila beliau ditimpa penyakit kencing manis/diabetic menyebabkan kaki kiri beliau terpaksa dipotong diatas paras lutut dua minggu lepas.

Pihak pimpinan telah menapis beberapa calun yang berpotensi dan mendapati saya harus menggantikan Dato' atas alasan saya berasal dari Baling, daerah yang bersebelahan dengan Kulim. Juga pihak PAS Kawasan di bawah pimpinan Ust. Yaakob dan PKR Bhg. Kulim di bawah pimpinan sdr. Irwan bersetuju sebulat suara untuk saya menjadi calun P.18. Ini juga dipersetujui oleh Badan Perhubungan PAS negeri Kedah dan Badan Perhubungan Negeri PKR. Oleh itu saya menerima mandat yang diberikan walaupun saya berasa ramai lagi di luar sana yang lebih layak daripada saya terutama anak-anak tempatan Kulim-Bandar Baharu yang tidak kurang kelayakan.

Walaupun saya merupakan ahli PAS (sekarang menjawat Pengerusi Tetap PAS Kwsn Bandar Tun Razak), namun dipinjamkan ke PKR kerana kerusi Parlimen P. 18 adalah kerusi PKR.

0 komen anda:

Islamic Clock

About Me

My photo
Seorang bekas pelajar kejuruteraan di ipta tempatan ... To become success Muslim engineer.. SKSL 1999-1996 SMK Kulim 1997-2000 KISAS Klang 2000-2001 Matric UIA 2002-2004 UIAM 2004-2008 SCICOM 2008 Infineon Technology 2008-...

Ayuh ke Masjid

Ayuh ke Masjid

Sembang sembang


ShoutMix chat widget

Senyum Da'ie

Senyum Da'ie

Personaliti

Click to view my Personality Profile page

Pelawat

Pelawat


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Terima kasih kerana melayari ibnuishak.blogspot.com
Template by ibn_sabil | blog Blogger Templates