Thursday, January 10, 2008

Parti Mahasiswa Negara [PMN]


“Selama lebih 50 tahun lanskap politik Malaysia tidak berubah dan masih di takuk lama. Pertandingan dalam pilihan raya seolah-olah hanya antara golongan aristokrat dari parti memerintah atau parti-parti pembangkang yang mewarisi empayar politik daripada kaum kerabat mereka.
“Arena politik negara masih menyaksikan pertembungan dua parti dominan yang masing-masing menghadapi masalah dalam tersendiri. Barisan Nasional dan pembangkang, terutama PAS, ibarat badut yang sentiasa bertelingkah sesama sendiri sedangkan rakyat terus tertindas.
“Pembincangan dan perbahasan kalangan mereka hanya tentang perkara remeh dan omong kosong berbanding isu yang relevan dan tentang kepentingan rakyat banyak..”

>>Baca Selanjutnya

Sdr Najwan Halimi ada menanyakan mengenai penubuhan Parti Mahasiswa Negara. Sdr Najwan diminta menghubungi teman-teman PMN. Kita harus segera berbicara. Tenaga perlu disatukan, berjuang dlm gerakan padu - bunyan marsus!
ANWAR IBRAHIM

p/s: Saya juga masih samar-samar berkaitan hal ini. Namun mungkin juga ini satu kejutan kepada pasca politik tanah air yang masih belum terasa kehangatan PRU akan datang. Mungkin juga PMN ingin mencetuskan suasana hangat ke arah PRU Malaysia akan datang? Sama-sama kita tunggu dan lihat.

0 komen anda:

Islamic Clock

About Me

My photo
Seorang bekas pelajar kejuruteraan di ipta tempatan ... To become success Muslim engineer.. SKSL 1999-1996 SMK Kulim 1997-2000 KISAS Klang 2000-2001 Matric UIA 2002-2004 UIAM 2004-2008 SCICOM 2008 Infineon Technology 2008-...

Ayuh ke Masjid

Ayuh ke Masjid

Sembang sembang


ShoutMix chat widget

Senyum Da'ie

Senyum Da'ie

Personaliti

Click to view my Personality Profile page

Pelawat

Pelawat


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Terima kasih kerana melayari ibnuishak.blogspot.com
Template by ibn_sabil | blog Blogger Templates