Tuesday, March 25, 2008

Kemelut oh kemelut!!


Sudahlah gagal mempertahankan 5 negeri. badai kemelut dalaman UMNO semakin terserlah dibawah kepimpinan "Mr Clean" kita. Ketidak upayaannya yang semakin terserlah menyebabkan rakyat bingung dan melihat sahaja kemelut yang sedang melanda dan bakal melanda kelak. Sudahlah bertentangan dengan pihak istana, kemudiannya kenyataan yang tanpa unsur periksa terus dilakukan oleh Pak Lah. Saya menyarankan PM bermuhasabah diri dahulu sebelum mengeluarkan kenyataan2 kontroversi yang bakal menampakkan kelemahan diri dan kepimpinan yang diterajui nya ini. Cukuplah dengan kebencian rakyat kepada menantunya, tidak perlu beliau mengheret dirinya untuk turut sama dibenci rakyat. Bermuhasabahlah wahai Pak Lah...


Lantik Ahmad sah, Abdullah salah - Ku Li

sumber: harakahdaily

KUALA LUMPUR, 25 Mac (Hrkh) - Kenyataan Perdana Menteri yang dituntut berundur, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bahawa perlantikan sesiapa sahaja selain Datuk Seri Idris Jusoh sebagai Menteri Besar Terengganu bercanggah dengan perlembagaan adalah salah, kata Tengku Razaleigh Hamzah.


"Seperti dalam krisis di Perlis baru-baru ini, tindakan-tindakan Perdana Menteri menunjukkan ketidakcekapan yang memeranjatkan di dalam mengendalikan hubungan fundamental dan fungsi kerajaan yang begitu jelas," kata bekas Menteri Kewangan yang menawarkan diri sebagai calon Presiden Umno itu.


Apa yang berlaku di Terengganu, katanya, adalah krisis kerajaan dan bukannya krisis perlembagaan.


"Sultan telah bertindak dalam bidang kuasa baginda untuk melantik seseorang yang dipercayai mempunyai dukungan majoriti ahli Dewan Undangan Negeri (DUN)," kata Ahli Parlimen Gua Musang itu dalam kenyaataanya yang dianggap keras mengenai kelemahan Abdullah.


Menurut beliau, perlantikan Datuk Ahmad Said oleh Majlis Penasihat Pemangku Raja (MPPR) Terengganu adalah sah dan Adun itu sekarang adalah MB Terengganu.


"Terserahlah kepada persidangan DUN nanti untuk memberikan usul percaya kepadanya (Ahmad)," tambahnya.


Semua petisyen, ancaman, paksaan dan deklarasi menyokong Perdana Menteri dan Idris tidak mempunyai kekuatan di sisi undang-undang untuk mencabar perlantikan yang dibuat oleh Sultan itu kerana ia adalah sah di sisi undang-undang, katanya.

0 komen anda:

Islamic Clock

About Me

My photo
Seorang bekas pelajar kejuruteraan di ipta tempatan ... To become success Muslim engineer.. SKSL 1999-1996 SMK Kulim 1997-2000 KISAS Klang 2000-2001 Matric UIA 2002-2004 UIAM 2004-2008 SCICOM 2008 Infineon Technology 2008-...

Ayuh ke Masjid

Ayuh ke Masjid

Sembang sembang


ShoutMix chat widget

Senyum Da'ie

Senyum Da'ie

Personaliti

Click to view my Personality Profile page

Pelawat

Pelawat


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Terima kasih kerana melayari ibnuishak.blogspot.com
Template by ibn_sabil | blog Blogger Templates