Tuesday, December 2, 2008

Dunia sana sini


Kisah pertama. Anda tentu mengenali sesusuk tubuh di dalam gambar di atas. Kenal dengan Ariel Sharon? Untuk mengetahui apa yang berlaku ke atas dirinya, boleh lihat di sini.
Kisah kedua. Tentu perihal minyak. Petrol RON97 dikurangkan daripada RM2 seliter kepada RM1.90 seliter, petrol RON92 pula dikurangkan daripada RM1.90 seliter kepada RM1.80 seliter manakala diesel dikurangkan daripada RM1.90 seliter kepada RM1.80 seliter. – Utusan. Begitulah yang di umumkan Pak Lah hari ini. Lama sungguh hendak menunggu turunnya harga minyak ke paras lama. Teringat sidang parlimen yang lepas, ahli-ahli parlimen BN beriya-riya benar mempetahan Bajet yang dibentangkan tanpa perlu kepada usaha pemulihan ekonomi atau segala bentuk pelan ransangan ekonomi. Kata mereka negara tidak terjejas. Pada waktu tersebutla kata mereka. Akhirnya, pelik juga tiba2 Tok Najib umum pelan ransangan ekonomi. Terjejas jugak negara kali ni yer? Tidak kira pembangkang mahupun kerajaan perlu mengiyakan realiti apa yang berlaku. Rakyat Malaysia bukan lagi rakyat minda kelas ke2. Kebanyakannya sudah mampu berfikir dengan lebih matang.


Buku yang menarik. Saya beli dan habiskan di dalam bas, Ramadhan yang lalu dlm perjalanan KL-Kulim.

Kisah ketiga. Bulan Disember nie, semakin ramai sahabat2 yang melangsungkan perkahwinan. Undangan perkahwinan dr sahabat mahupun sanak saudara tentu sahaja memenuhi hujung minggu saya. Tahniah dan moga berkekalan hingga ke anak cucu diucapkan buat sahabat2 yang bakal melangsungkan perkahwinan. InsyaAllah ada rezki, saya juga bakal menyusul nanti. Saya kira ada artikel menarik yang dikongsi oleh Dr Asri Zainal Abidin. Bekas mufti Perlis. Anda boleh lihat di sini dengan kupasan menarik Apabila Zina Lebih Mudah Daripada Kahwin.

0 komen anda:

Islamic Clock

About Me

My photo
Seorang bekas pelajar kejuruteraan di ipta tempatan ... To become success Muslim engineer.. SKSL 1999-1996 SMK Kulim 1997-2000 KISAS Klang 2000-2001 Matric UIA 2002-2004 UIAM 2004-2008 SCICOM 2008 Infineon Technology 2008-...

Ayuh ke Masjid

Ayuh ke Masjid

Sembang sembang


ShoutMix chat widget

Senyum Da'ie

Senyum Da'ie

Personaliti

Click to view my Personality Profile page

Pelawat

Pelawat


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Terima kasih kerana melayari ibnuishak.blogspot.com
Template by ibn_sabil | blog Blogger Templates